شایع‌ترین ویروس تنفسی در گردش در کشور چیست؟-راهبرد معاصر
صدور هشدار هواشناسی سطح زرد در کیش رکورددارترین نام برای دختران ایرانی اعلام شد همسر مالک شرکت موبایل موسوی آمل بازداشت شد قاضی پرونده چای دبش: پاسخ بانک‌های شاکی به استعلام‌ها متناظر با سوالات دادگاه تنظیم نشده است بریز و بپاش میلیاردی متهمان پرونده رضا‌یت خودرو با پول مردم کلاس‌های جبرانی دانشگاه‌ها چگونه تشکیل خواهد شد؟ یازدهمین دادگاه چای دبش برگزار شد / تفهیم اتهام به یک متهم دیگر پرونده ساعت آغاز فعالیت مدارس چهارمحال و بختیاری اعلام شد مدارس ۱‌۱ شهرستان کرمانشاه فردا تعطیل شد کدام شغل‌ها در آینده با افزایش تقاضا روبه رو می‌شوند؟ فردا آخرین مهلت ثبت‌نام در نوبت اول کنکور ۱۴۰۴ / ثبت‌نام ۵۶۰ هزار نفر بلاتکلیفی ۱۶ میلیون دانش آموز برای روز شنبه یکم دی ماه ۱۴۰۳ توضیح دانشگاه علامه طباطبایی در خصوص حواشی برگزاری جشن یلدا  امکان تعطیلی کلاس درس بعد از امتحانات نوبت اول  هواشناسی ایران ۱۴۰۳/۹/۳۰؛ تشدید فعالیت سامانه بارشی در کشور

شایع‌ترین ویروس تنفسی در گردش در کشور چیست؟

براساس پایش ویروس‌های در گردش بیماری‌های حاد تنفسی در کشور، ویروس‌های آنفولانزا با ۲۱ درصد، در راس ویروس‌های در گردش است.
تاریخ انتشار: ۱۴:۲۸ - ۰۳ دی ۱۴۰۳ - 2024 December 23
کد خبر: ۲۶۶۴۳۴

به گزارش راهبرد معاصر، کاهش دمای هوا در فصول سرد سال، باعث افزایش بار بیماری‌های تنفسی در جامعه می‌شود. یکی از شایع‌ترین عوامل این افزایش بیماری‌ها، ویروس‌ها هستند که در این ایام بیشتر شیوع پیدا می‌کنند.

 

وزارت بهداشت به منظور رصد و پایش ویروس‌های در گردش بیماری‌های حاد تنفسی، پایش میزان شیوع 21 عامل بیماری‌زای تنفسی را در آذرماه سال جاری انجام داده است. 

 

این پایش در دانشگاه‌های منتخب علوم پزشکی تهران، ایران، هرمزگان و شهید بهشتی تعداد 119 نمونه را از نظر 21 عامل بیماری‌زای تنفسی تحت آزمایش قرار داده است. نتایج نشان‌دهنده آن است که ویروس‌های آنفولانزا با 21 درصد، رینوویروس‌ها با 11.8 درصد و کروناویروس با 6.7 درصد در راس ویروس‌های در گردش است.

 

علائم بیماری‌های شایع تنفسی چیست؟

علائم اولیه ابتلا به ویروس آنفولانزا شامل تب، سردرد، درد عضلانی، تعریق، آبریزش بینی، گلودرد و سرفه است. سرفه اغلب شدید است و برای مدتی ادامه می‌یابد ولی سایر علامت‌های بیماری پس از 2 روز تا یک هفته بهبود می‌یابد.

 

رینوویروس‌ها، که مهم‌ترین عامل سرماخوردگی هستند، به‌ویژه در این فصول، باعث بروز علائم تنفسی همچون سرفه، عطسه، گلودرد و آبریزش بینی می‌شوند.

 

ویروس کرونا نیز باعث ایجاد علائمی نظیر تب، سردرد، سرفه خشک، گلودرد، تنگی نفس، عطسه و سرفه می‌شود.

 

چند توصیه مهم برای پیشگیری و درمان بیماری‌های تنفسی

توصیه‌های عمومی برای پیشگیری از انتقال این بیماری‌های تنفسی شامل شست‌وشوی مداوم دست‌ها با آب و صابون، رعایت فاصله حداقل یک متری از فرد مبتلا به ویروس‌های تنفسی، استفاده از دستمال کاغذی هنگام عطسه یا سرفه و در صورت در دسترس نبودن دستمال، عطسه یا سرفه کردن در آستین لباس است.

 

مهم‌ترین توصیه در درمان این بیماری‌های ویروسی، استراحت و افزایش مصرف مایعات است؛ در صورت ابتلای افراد به تب استفاده از داروی استامینوفن توصیه می‌شود. در صورت تشدید علائم بیماری و یا تنگی نفس، کاهش اکسیژن خون و قطع نشدن تب، مراجعه به پزشک ضروری است.

 

نکته مهم درباره درمان بیماری‌های تنفسی ویروسی، پرهیز از مصرف خودسرانه آنتی‌بیوتیک‌هاست. چرک‌خشک‌کُن‌ها هیچ اثری بر بیماری‌های ویروسی ندارند و مصرف آن‌ها در صورت ابتلا به بیماری‌های ویروسی باعث بی‌اثر شدن داروهای آنتی‌بیوتیک روی درمان بیماری‌های عفونی می‌شود./ تسنیم

ارسال نظر
آخرین اخبار